Laburisti protiv ukidanja malog ribolova

“Mi Hrvatski laburisti – Stranka rada Dubrovačko-neretvanske županije protivimo se ukidanju kategorije malog ribolova. Takav oblik gospodarenja morskim resursima i obalom u skladu je s povijesnim i tradicijskim običajima našeg kraja te je kao takav važan dio kulturno-povijesne baštine”, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista Dubrovačko-neretvanske županije.

“Ovakav ribolov je ekološki prihvatljiv. Također, predstavlja i važan izvor prihoda za brojne, mahom starije i siromašnije, te samim time i socijalno ugrožene stanovnike priobalja i poglavito otoka. Nitko ne traži besplatne dozvole za mali ribolov, ali ako iznajmljivanje soba može biti paušalno i mali ribolov može biti paušalan kako je bio i do sada.

Smatramo kako se vlasti na svim razinama od lokalnih do državnih, moraju boriti za očuvanje ovakvog oblika ribolova. Predstojeće vrijeme (do potpune zabrane), trebaiskoristiti za pronalazak mogućeg modela njegovog opstanka. Mi poštujemo sve inicijative koje se bore za očuvanje ovakvog oblika ribolova i dajemo im punu potporu” poručuju Hrvatski laburisti.

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>