Županijski laburisti pozvali Dubrovčane da se pobune protiv antiradničkih zakona

U organizaciji Hrvatskih laburista – stranke rada Dubrovačko – neretvanske županije, danas je u Gružu održana akcija solidarnosti s antivladinim prosvjedom u Zagrebu, a kojim laburisti izražavaju nezadovoljstvo paketom novih zakona o radu.

Dio je to akcije Hrvatskih laburista pod nazivom „Pobuna!“ kojom se izražava nezadovoljstvo novim Zakonom o radu, Zakonom o mirovinskom osiguranju te Zakonom o povremenim poslovima kojim se radni tjedan može produžiti na 56 radnih sati, a žene i muškarci pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će tek sa 67 godina života.

Član Laburista Maro Karužić tvrdi kako je takva preraspodjela radnih prava neprihvatljiva.Cilj okupljanja je da izrazimo mišljenje protiv izrabljivanja malog čovjeka koje se događa već više od dvadeset godina. Nečuveno je da se zakonom propisuje kako se treba raditi do 67 godine života, naročito jer radnici poput konobara, fizičkih radnika ili prodavačica nisu u stanju raditi do te životne dobi. – kazao je Karužić, dodavši kako je teško zamislivo kako će netko sa 67 godina potezati vreću cementa.

Inače, Laburisti su ispred Tommy centra postavili bačvu i čekić kako bi građani bukom izrazili svoje nezadovoljstvo prema hrvatskoj Vladi.

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>